Επανεκλογή της Ελληνίδας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC

Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα διακρίνεται σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και σήμερα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Υπουργείο Ανάπτυξης και για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) η επανεκλογή της κ. Μαρίας Παπατζίκου στην θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης (EA-MAC). Η κ. Μαρία Παπατζίκου, στέλεχος του Ε.ΣΥ.Δ. από το 2005, έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαπίστευση, ως μέλος από το 2010 της Ομάδας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC, στη συνέχεια το 2015 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑ – EA Executive Committee, το 2018, καταλαμβάνοντας τη θέση της  Αντιπροέδρου της ΕΑ – EA Vice Chair,  το 2020 με την έκλογή της στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – ΕΑ MAC που επισφραγίζεται σήμερα με την ανανέωση της θητείας και για την επόμενη διετία.

Η επανεκλογή της αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλει το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, όπως και ευρωπαϊκή αναγνώριση του σημαντικού του ρόλου, ενώ μεγάλη ώθηση σε αυτήν την επιτυχία έχει προσδώσει η αγαστή συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου κ. Κων/νου Κούρταλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Χρήστου Νέστορα, με το κατηρτισμένο προσωπικό του Ε.ΣΥ.Δ., αλλά και η διαρκής συμπαράσταση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και, ιδιαιτέρως, του αρμοδίου Υπουργού, κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος και ενίσχυσε σημαντικά την προσπάθεια επανεκλογής της κ. Παπατζίκου. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το Ε.ΣΥ.Δ., ιδιαίτερα μετά την ομόφωνη εκλογή της κ. Παπατζίκου ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων ΔιαπίστευσηςΕΑ MAC (EA Multilateral Agreement Council), ιδιαιτέρως σε μία εποχή που οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της διαπίστευσης χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά σημαντικές.

Αναζήτηση