ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.ΣΥ.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ISO/IEC 17025:2017

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Royal Olympic το 1ο Forum Εργαστηρίων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Διαπίστευσης Εργαστηρίων του Ε.ΣΥ.Δ. με θέμα «Μετάβαση στη νέα έκδοση του ISO/IEC 17025:2017».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Δ. κ. Κωνσταντίνος Κούρταλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σπυρίδων Ποδάρας. Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Καγκαράκης που διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Δ..

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαπίστευσης Εργαστηρίων κ. Ιωάννης Σιταράς καθώς και τα στελέχη της Διεύθυνσης, κα Αλίκη Σταθοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Εργαστηρίων Δοκιμών & Κλινικών Εργαστηρίων, κα Κατερίνα Μπουραντά, Υπεύθυνη Εργαστηρίων Μηχανικών και Λοιπών δοκιμών και η κα Κονδυλία Σωτηρίου, Τμηματάρχης Μετρολογίας έκαναν παρουσιάσεις σχετικά με τις απαντήσεις των Εργαστηρίων στο ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε, τις σημαντικότερες αλλαγές της νέας έκδοσης του ISO/IEC 17025, εναλλακτικές προσεγγίσεις της εκτίμησης διακινδύνευσης που χρησιμοποιούνται από ιατρικά εργαστήρια, θέματα που θα ανακύψουν σχετικά με την ιχνηλασιμότητα μετρήσεων, τη νέα πολιτική του Ε.ΣΥ.Δ. για τη χρήση του Εθνικού Λογοτύπου Διαπίστευσης και τη διαπίστευση σε γνώμες & ερμηνείες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 140 εκπρόσωποι διαπιστευμένων Εργαστηρίων. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία διευκρινήσθηκαν μία σειρά κρίσιμων ερωτημάτων σε σχέση με τη μετάβαση, όπως το risk based approach, η διαπίστευση σε δειγματοληψία, η δήλωση συμμόρφωσης και οι γνώμες και ερμηνείες.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

IMG-6841

 

IMG-6848

IMG-6850

IMG-6854

IMG-6863

IMG-6875

IMG-6881

Αναζήτηση