ΕΛΛΗΝΙΔΑ, Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ – ΕΑ MAC

Με την υποστήριξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από πρόταση του Προέδρου του Ε.ΣΥ.Δ., κ. Κωνσταντίνου Κούρταλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Σπυρίδωνος Ποδάρα, εκλέχθηκε η κα Μαρία Παπατζίκου, Υπεύθυνη Ποιότητας του Ε.ΣΥ.Δ, στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC στο πλαίσιο της διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης της ΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2020.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και για τον  Ελληνικό Φορέα Διαπίστευσης Ε.ΣΥ.Δ., η Ελληνίδα εκπρόσωπος να καταλαμβάνει την πολύ σημαντική θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC (EA Multilateral Agreement Council), ιδιαιτέρως σε μία εποχή που οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της διαπίστευσης είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Η Μαρία Παπατζίκου, στέλεχος του Ε.ΣΥ.Δ. από το 2005,  έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαπίστευση, ως μέλος από το 2010 της Ομάδας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ MAC, στη συνέχεια το 2015 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑ – EA Executive Committee, το 2018, καταλαμβάνοντας τη θέση της  Αντιπροέδρου της ΕΑ – EA Vice Chair και τελικά σήμερα με την έκλογή της στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – ΕΑ MAC.

Με αυτή την εκλογή, η Μαρία Παπατζίκου θα βρίσκεται στη θέση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή Αναγνώριση των Φορέων Διαπίστευσης – ΕΑ ΜAC, του Συμβουλίου που αποφασίζει για την ένταξη ή την αποπομπή των Εθνικών Φορέων Διαπίστευσης στις Συμφωνίες Αμοιβαίας Αναγνώρισης, ΕΑ Multilateral Agreements – EA MLAs της Ευρωπαϊκής Διαπίστευσης.

Αναζήτηση